היום ניתן לשמוע יותר ויותר על הקצבאות השונות המגיעות לניצולי השואה, מאחר והעיסוק בהם רק הולך וגובר עם השנים.
אם בעבר היה מדובר על נושא שפחות מדובר בתקשורת, הרי שהיום הרוב המוחלט של האנשים מעוניין לסייע לניצולי השואה ולאפשר להם לחיות את חייהם בכבוד.
יש לזכור כי מדובר על אנשים מבוגרים, שלא פעם סובלים ממחלות שונות ובדידות. רבים חיים בגפם בדירות עמידר ומתקשים לסיים את החודש, מאחר והקצבאות המשולמות להם על ידי המדינה, אינן מספיקות להוצאות השוטפות, הכוללות אוכל, חשבונות ותרופות.
לכן חשוב שכל ניצול שואה יכיר את כל הזכויות המגיעות לו, במטרה למקסם את סכום הקצבאות המגיע לו ולשפר את איכות החיים שלו.
כדאי לדעת כי ניצולי שואה שעבדו בתקופת השואה בעבודות מרצון, זכאים לא פעם לקבל פנסיה סוציאלית מגרמניה. לכן חשוב להתייעץ עם משרד עורכי דין מקצועי ומנוסה שמתמחה בתחום, על מנת להבין מה בדיוק מגיע לכם.
פנסיה סוציאלית מגרמניה – מי זכאי לכך?
בשנת 1975 נחתם הסכם בין ממשלת גרמניה לבין ממשלת ישראל, הקובע כי כל ניצול שואה שעבד בתקופת השואה מרצון, זכאי לקבל קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני.
חשוב לציין כי הדבר נכון רק עבור מי שעבד באחד הגטאות שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית, המוכרים על ידי ממשלת גרמניה. כמו כן, יש להוכיח כי מדובר על עבודה מרצון ולא עבודה מכפייה, מאחר ועבור עבודה בכפייה ממשלת גרמניה כבר משלמת פיצויים וקצבאות שונות לניצולים.
לרוב מדובר על עבודות הכוללות טיפול בזקנים ובילדים, עבודה במפעל, עבודה במטבחים ועבודה בפינוי שלג.
יש להוכיח כי ניצול השואה קיבל תמורה מסוימת עבור עבודתו, כולל תמורה סמלית, כגון תוספת מזון או בגדים.
פנסיה סוציאלית מגרמניה – מהו גובה הקצבה המגיע לכם?
חשוב לציין כי הפנסיה הסוציאלית מגרמניה מגיעה לכל עובדי הגטאות העומדים בקריטריונים הנדרשים. אך במידה וניצול השואה נפטר בטרם הספיק להגיש את המסמכים הנדרשים, היורשים שלו זכאים לקבל בשמו את גובה הקצבה המגיעה לו באופן רטרואקטיבי.
חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום, מאחר והדבר תלוי במבחן הכנסה ובעמידה בקריטריונים שונים.
לפני כשני עשורים יצא החוק לתיקון הגטאות, שקבע כי החל מיום 1.7.1997 עובדי הגטאות זכאים לקבל קצבת זקנה באופן רטרואקטיבי עד ליום מותם. מעבר לכך, כל עובד גטאות זכאי לקבל פיצוי חד פעמי על סך 2,000 יורו.
חשוב לציין כי גובה הקצבה החודשית משתנה בהתאם לגורמים מסוימים, כגון הגיל של ניצול השואה, משך העבודה שלו בגטו וכדומה. יש לציין כי הפנסיה הסוציאלית אינה תלויה בשום קצבה אחרת.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם לקבל פנסיה סוציאלית מגרמניה, תוך כדי הקפדה על הקצבה המקסימלית המגיעה לכם. למידע נוסף, צרו קשר!