פיצויים מגרמניה

פנסיה סוציאלית מול פיצויים – מה ההבדל?

רבים נוטים להתבלבל בין פנסיה סוציאלית לבין פיצויים המגיעים לכל ניצולי השואה, בעקבות הסבל והטראומה הנוראית שהם חוו במהלך תקופת השואה. חשוב להבין כי בעוד שדמי הפיצויים מגיעים לניצולי השואה בעקבות האובדן והסבל הלא יאומן שהן חוו, דמי הפנסיה הסוציאלית מגיעה רק לניצולים שעבדו באחד הגטאות המוכרים על ידי ממשלת גרמניה. הפנסיה הסוציאלית משולמת לעובדי הגטאות על ידי הביטוח הלאומי הגרמני, בהתאם לעמידה בקריטריונים שונים. כל מי שעבד בגטו יכול לבדוק את הזכאות שלו לקבלת הפנסיה הסוציאלית, שיכולה לשפר משמעותית את איכות החיים ולאפשר לניצולים הכנסה נוספת לעת זקנה. 

אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לספק לכם מידע עדכני לגבי פנסיה סוציאלית לעובדי הגטאות ולבדוק את העמידה שלכם בקריטריונים השונים. אנו מתמחים בהגשת תביעות לביטוח הלאומי הגרמני ונשמח לסייע לכם לממש את מלוא הזכויות המגיעות לכם לפי חוק. יש לזכור כי מדובר על תהליך בירוקרטי ארוך ומסורבל, לכן נשמח להקל עליכם את התהליך וכמובן לזרז אותו ככל הניתן. 

פנסיה סוציאלית מול פיצויים – מה חשוב להבין?

קודם כל, יש לזכור כי כל ניצולי השואה זכאים לקבל מענק כספי או קצבה חודשית, כחלק מהפיצויים המגיעים להם בעקבות הסבל הנוראי שהם חוו בתקופת השואה. ישנם מענקים שונים וקצבאות הניתנות לניצולים בהתאם לקריטריונים שונים, לכן כל ניצול חייב לבדוק מהן הקצבאות המגיעות לו ולאיזה מענקים הוא זכאי. מעבר לכך, חלק מהניצולים זכאים לקבל גם פנסיה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני, בעקבות העבודה שהם ביצעו באחד הגטאות המוכרים על ידי ממשלת גרמניה. לאחרונה הרשימה התעדכנה ונוספו גטאות נוספים, לכן ניצולים שעד כה לא היו זכאים לקבלת הפנסיה הסוציאלית, יכולים להגיש בקשה ולקבל קצבה חודשית שתקל על חייהם ותשפר את איכות החיים שלהם. כמובן שיש צורך לעמוד בקריטריונים שונים, כמו למשל, הצורך להוכיח כי מדובר על עבודה מרצון ולא מכפייה, שהתבצעה בשטח גרמניה הנאצית או באחת המדינות שהיו תחת שליטתה או השפעתה.

פיצויים מגרמניה- פנסיה סוציאלית מול פיצויים - מה ההבדל?

פנסיה סוציאלית לעובדי הגטאות

עובדי הגטאות שעבדו בתקופת השואה בעבודות ניקיון, פינוי שלג, טיפול בקשישים או בילדים, עבודות ייצרו במפעלים השונים או עבודות במטבח, זכאים לא פעם לקצבה סוציאלית. הקצבה מיועדת לעובדי הגטאות  מתוקף הסכם שנחתם בין ממשלת גרמניה לבין ממשלת ישראל בשנת 1975, הקובע כי אין שום הבדל בין עבודה שהתבצעה בגטו, לבין עבודה שהתבצעה בכל מקום אחר. לכן הביטוח הלאומי הגרמני משלם קצבת זקנה לכל ניצול שואה, שיוכיח שעבד בתקופת השואה באחד הגטאות המוכרים לממשלת גרמניה וקיבלת עבורה תמורה מסוימת, כגון תוספת מזון, תנאים משופרים, מכסה, בגדים ועוד.

אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם לקבל פנסיה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני, בנוסף לדמי הפיצויים המגיעים לכם. לקבל מידע נוסף ולתיאום תור לייעוץ, צרו קשר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *