היום ישנה מודעות גבוהה לזכויות המגיעות לניצולי השואה, מאחר ורבים מהניצולים חיים לצערנו בעוני ובבדידות.
מדובר על אנשים מבוגרים, שלא תמיד מחזיקים במשפחה תומכת, ולכן מוצאים את עצמם לא פעם מתמודדים בצורה עצמאית מול הבירוקרטיה הישראלית.
לכן אין זה מפתיע כי כל סוג של קצבה כגון פנסיה לעובדי הגטו או קצבת שארים יכולה לסייע רבות לניצולי השואה ולשפר משמעותית את איכות החיים שלהם.
באמצעות קצבה חודשית ניתן לשפר את תנאי החיים של הניצולים ולאפשר להם להזדקן בכבוד.
אנו במשרד עורכי דין סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם בתחום, במטרה להבטיח לניצולי השואה את מלוא הזכויות המגיעות להם לפי חוק.
אנו מתמחים בהגשת בקשה לקבלת פנסיה לעובדי הגטו מהביטוח הלאומי הגרמני.
אנו עוסקים בתחום מזה שנים ובקיאים בכל דקויות החוק, דבר המאפשר לנו להגדיל את הקצבאות שנקבעו, לזרז הליכים ולהגיש התנגדויות וערעורים במידת הצורך.
פנסיה לעובדי הגטו – מה זה ולמי זה מגיע?
לא מעט אנשים מתבלבלים בין פנסיה לעובדי הגטו לבין כספי הפיצויים, המגיעים לכלל ניצולי השואה. חשוב להדגיש כי מדובר על שתי קצבאות שונות לחלוטין, שאינן משפיעות האחת על השנייה ולכן אין שום מניעה לקבל את שתיהן.
פנסיה לעובדי הגטו הינה קצבת זקנה סוציאלית, המגיעה לניצולי השואה שעבדו בגטו בתקופת השואה. בעקבות הסכם שנחתם בין ישראל לבין גרמניה אי שם בשנת 1975, גרמניה התחייבה להכיר בעבודה שבוצעה בגטו בתור עבודה לכל דבר.
לכן עובדי הגטאות זכאים לקבל פנסיה סוציאלית, בדיוק כמו כל אדם אחר שעבד בגרמניה באותה התקופה. כמובן שעל מנת לקבל את הפנסיה, יש צורך לעמוד בקריטריונים מסוימים.
יש צורך להוכיח כי מדובר על גטו שהיה תחת השפעת גרמניה וכי העבודה נעשתה מרצון, ולא מכפייה. כמו כן, הניצול צריך להוכיח כי הוא קיבל תמורה עבור העבודה, כולל תמורה סמלית כגון מזון, מכסה, בגדים וכדומה.
בדרך כלל, מדובר על עבודות במפעלים, בניקיון, במטבח, בטיפול בילדים ובקשישים וכדומה.
כל מה שחשוב לדעת לגבי קצבה לעובדי הגטו
חשוב לציין כי בשנים האחרונות חל שינוי בחקיקה, אשר מאפשר לעוד ועוד ניצולים להגיש בקשה לקבלת פנסיה סוציאלית מגרמניה דרך הביטוח הלאומי הגרמני.
אם בעבר היה מדובר על רשימה מקוצרת של גטאות, שהיו תחת שליטת והשפעת גרמניה הנאצית, הרי שבשנים האחרונות מוסיפים לרשימה יותר ויותר גטאות.
לכן ניצולים רבים שבקשתם נדחתה לפני שנים רבות, יכולים להגיש את הבקשה מחדש ולקבל בצורה רטרואקטיבית את הפנסיה המגיעה להם.
כדאי לציין כי במידה וניצול השואה כבר עזב את העולם, היורשים שלו יכולים להגיש בשמו את הבקשה ולקבל את מלוא סכום הקצבה המגיעה לו.
מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד שמתמחה בתחום, במטרה להבטיח לעצמכם תהליך מהיר ויעיל יותר.
אנו במשרד עורכי דין סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם בהגשת בקשה לקבלת פנסיה לעובדי הגטו. למידע נוסף, צרו קשר.