עורך דין למיצוי זכויות של ניצולי שואה - עו"ד סיבר ווייצקר פיצויים גרמניה

עד איזו שנה צפויים הגרמניים להמשיך לשלם פיצויים על השואה?

אין ספק כי השואה מהווה את אחת הטראומות הגדולות ביותר בקרב יהודי העולם. אומנם עברו כבר לא מעט שנים מאז השואה, אך הטראומה הלאומית ממשיכה להדהד גם בדורות הנוכחיים. יש לזכור כי הטראומה של הניצולים עברה בין הדורות והיא משפיעה גם על הנכדים שלהם.

אומנם ההשפעה יכולה להשתנות ממשפחה אחת לאחרת, אך אין ספק כי השואה נוכחת בחיי היומיום של הניצולים ובני המשפחה שלהם. לכן אין זה מפתיע כי עד היום ממשלת גרמניה מעבירה קצבאות ומענקים לניצולי השואה, במטרה לנסות לסייע להם להתמודד עם הטראומה שרודפת אותם.

כדאי לדעת כי מעבר לקצבאות ולמענקים המוכרים והידועים, חלק מהניצולים זכאים לקבל קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני. מדובר על קצבה חודשית המוענקת לכל מי שעבד באחד הגטאות שמוכרים על ידי ממשלת גרמניה.

הקצבה מוענקת מתוקף הסכם שנחתם בשנות ה- 70 בין ממשלת ישראל לממשלת גרמניה, שקבע כי אין הבדל בין עבודה מרצון שהתבצעה בגטו לבין כל עבודה אחרת.

מה חשוב לדעת לגבי קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני?

קצבת הזקנה הסוציאלית ניתנת לעובדי הגטאות, שעבדו בתקופת השואה באחד הגטאות שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית. לרוב מדובר על עבודות הכוללות ניקיון, פינוי שלג, טיפול בזקנים, טיפול בילדים ועבודה במטבחים או במפעלים.

יש לציין כי הקצבה ניתנת אך ורק עבור ניצולים שעבדו מרצון באחד הגטאות שמוכרים על ידי ממשלת גרמניה (ולא בכפייה), לכן יש להוכיח כי ניתנה תמורה מסוימת עבור העבודה, כולל תוספת מזון, בגדים חמים וכדומה.

יש לציין כי בשנים האחרונות ממשלת גרמניה הכירה בגטאות נוספים שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית, לכן רבים מהניצולים שהגישו תביעה לביטוח הלאומי הגרמני אך קיבלו תשובה שלילית, יכולים להגיש תביעה חוזרת.

כדאי לציין כי במידה וניצול השואה לא הספיק להגיש תביעה לביטוח לאומי הגרמני בימי חייו, היורשים שלו זכאים להגיש את התביעה בשמו. במידה והם יעמדו בכל הקריטריונים הנדרשים, סכום הקצבה הרטרואקטיבי יועבר בתשלום אחד.

עד איזה שנה צפויים הגרמניים להמשיך לשלם פיצויים על השואה?

קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני – עד מתי?

על מנת לקבל את סכום הקצבה באופן רטרואקטיבי יש להגיש תביעה לביטוח הלאומי הגרמני. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום, על מנת לוודא כי אתם עומדים בכל הקריטריונים הנדרשים.

יש לזכור כי היורשים של ניצול השואה יכולים להגיש בשמו את התביעה לביטוח הלאומי, בתנאי שהניצול נפטר לאחר ה- 27.6.2002.

סכום הקצבה מחושב מתאריך הזכאות הראשוני ועד ליום מותו של הניצול. ממשלת גרמניה צפויה להמשיך לשלם את סכום הקצבה עבור הניצולים והיורשים שלהם, כל עוד ישנם אנשים שעומדים בתנאים ובקריטריונים הנדרשים.

אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם לתבוע את הביטוח הלאומי הגרמני, על מנת לקבל את קצבת הזקנה הסוציאלית המגיעה לכם. צרו קשר!

קראו גם על –

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *