היום כבר ברור לכולם כי לניצולי השואה מגיע לקבל את כל הקצבאות האפשריות, במטרה לשפר את רמת החיים שלהם. לא פעם ניתן להיתקל בסיפור על ניצול שואה ערירי, שמתקשה לסגור את החודש. יש לזכור כי ניצולי השואה הינם אנשים מבוגרים, שלא תמיד מחזיקים במשפחה שמסוגלת לדאוג להם. בשורות הבאות נדבר על פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית וכיצד היא יכולה לסייע לניצולי שואה ומשפחותיהם.
כיום, ניתן לשמוע על ניצולים שמתקשים לבחור בין רכישת מזון לבין רכישת תרופות או תשלום חשבון החשמל שלהם. מסיבה זו בדיוק, חשוב שכל ניצול שואה יכיר את מלוא הזכויות המגיעות לו לפי חוק ויידע בדיוק כיצד לממש אותן.
חלק מהניצולים כלל אינם מודעים כי מגיע להם לקבל פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית מהביטוח הלאומי הגרמני, דבר שיכול לשפר את איכות החיים שלהם.
חשוב לציין כי הפנסיה הסוציאלית ניתנת בנוסף לכל קצבה אחרת שניצול השואה מקבל, לכן אין שום חשש להגיש תביעה לביטוח הלאומי הגרמני.
מומלץ להיעזר בשירותיו של עורכי דין מקצועי ומיומן, שמתמחה בתחום ומכיר את כל הניואנסים השונים.
מי זכאי לקבל פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית לניצולי הגטאות?
כל ניצול שואה שעבד מרצון באחד הגטאות שהיה תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית זכאי לקבל פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית מהביטוח הלאומי הגרמני.
כמובן שיש צורך לעמוד בקריטריונים שונים, על מנת לקבל את הקצבה המיוחלת. למשל, חשוב להדגיש כי מדובר על עבודה מרצון, לעומת עבודה בכפייה, מאחר ועבור עבודה בכפייה ממשלת גרמניה משלמת פיצויים לניצולים.
לעומת זאת, עבודה מרצון במפעלים, בניקיון, בפינוי שלג או בטיפול בזקנים וילדים, שסיפקה לניצולים תמורה מסוימת, כולל תוספת מזון וקורת גג, מזכה אותם בפנסיה סוציאלית, בדיוק כמו כל עבודה אחרת.
הסכם שנחתם בין ממשלת גרמניה לבין ממשלת ישראל קובע כי עבודה מרצון באחד הגטאות שמוכרים על ידי ממשלת גרמניה מזכה את הניצול בפנסיה סוציאלית.
ההסכם קובע כי במידה וניצול השואה נפטר בטרם הספיק להגיש תביעה לביטוח לאומי הגרמני, היורשים שלו יכולים להגיש את התביעה בשמו ולקבל את סכום הקצבה באופן רטרואקטיבי.
פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית לניצולי הגטאות – מה חשוב לדעת בנושא?
כדאי לדעת כי בשנים האחרונות ממשלת גרמניה הכירה בגטאות נוספים שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית, לכן ניצולים נוספים זכאים לקבל את הפנסיה הסוציאלית.
כמו כן, בשל שינויים שונים בחוק, ניתן להגיש מחדש בקשות שנדחו בעבר, מאחר וכיום ממשלת גרמניה מוכנה לבחון את המקרים השונים ולהעניק לעובדי הגטאות הזכאים לכך את הפנסיה הסוציאלית המגיעה להם לפי חוק.
בנוסף, כדאי לדעת כי ניתן לבקש להעלות את גובה הקצבה הקיימת, במטרה לשפר את איכות החיים.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם להגיש תביעה לביטוח הלאומי הגרמני לצורך קבלת פנסיה סוציאלית רטרואקטיבית לניצולי הגטאות. אנו מתמחים בתחום ונשמח לזרז ולייעל עבורכם את כל הבירוקרטיה הכרוכה בתהליך. לקבלת ייעוץ ומידע נוסף, צרו קשר!