אמנם מלחמת העולם השנייה נגמרה לפני המון שנים, אך מדובר ללא ספק לטראומה קשה לכל החיים, לכן אין זה מפתיע כי הניצולים זכאים לכספי פיצויים מגרמניה.
אך מעבר לכספי הפיצויים, חלק גדול מהניצולים זכאי לקבל קצבת זקנה מהביטוח הלאומי הגרמני.
בעקבות הסכם שנערך בין ישראל לגרמניה, נקבע כי עבודה מרצון שהתבצעה במסגרת הגטו, זכאית לאותם התנאים הסוציאליים כמו כל עבודה אחרת. לכן עובדי הגטאות זכאים לקבל בנוסף לכספי הפיצויים גם קצבת זקנה סוציאלית.
במידה וניצול השואה נפטר לפני שהספיק לקבל את הקצבה המגיעה לו, הצאצאים שלו זכאים לקבל את הקצבה באופן רטרואקטיבי, במידה והם עומדים בתנאי הזכאות.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם לגבי הזכויות המגיעות.
אנו מתמחים בתחום ומכירים לעומק את כל הניואנסים השונים, לכן נוכל לספק לכם את הייעוץ המקצועי והמדויק ביותר.
נשמח לבדוק עבורכם את הזכאות לקבל את קצבת הזקנה הסוציאלית של הוריכם ונסייע לכם בכל ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים, לצורך הגשת התביעה בצורה היעילה והמהירה ביותר.
זכויות צאצאי ניצולים – קצבת זקנה סוציאלית
קודם כל, חשוב להבין כי ניצולי שואה שעבדו מרצון בגטאות וקיבלו על כך תמורה מסוימת, זכאים לקבל קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני.
מדובר על ניצולים שנולדו לפני שנת 1936, אשר שהו באחד הגטאות המוכרים על ידי ממשלת גרמניה.
העבודה בגטו התקיימה מרצון ולא מכפייה והניצול קיבל תמורתה מזון, מכסה, אוכל וכדומה. ברוב הפעמים מדובר על עבודות ניקיון, עבודות במטבחים, עבודות במפעלים וטיפול בזקנים או בילדים.
בשנים האחרונות התווספו לרשימת הגטאות המוכרים על ידי ממשלת גרמניה גטאות נוספים, לכן לא מעט ניצולי שואה זכאים לתוספת קצבת זקנה לכספי הפיצויים שלהם.
חשוב לדעת כי קצבת הזקנה משולמת באופן רטרואקטיבי, החל משנת 1997 ועד ליום מותו של הניצול.
במידה וניצול השואה לא הספיק להגיש תביעה לקבלת הקצבה הסוציאלית לפני מותו, הצאצאים שלו זכאים לעשות זאת בשמו.
מהם הקריטריונים שיש לעמוד בהם?
דור שני לניצולי שואה ואלמנים או אלמנות של ניצולי שואה זכאים לקבל את הזכויות הסוציאליות של הניצול, במידה והניצול או בן/בת זוגו היו בחיים עד ליוני 2002.
כמו כן, דור שני לניצולי שואה זכאים להגיש בקשה לעריכת בדיקה חוזרת, במידה והם כבר הגישו בעבר תביעה ונדחו.
יש להדגיש כי קבלת כספי פיצוי לדור שני של ניצולי שואה, אינם שוללים את קבלת קצבת הזקנה הסוציאלית, מאחר והקצבה ניתנת בנוסף לכספי הפיצויים.
מדובר על זכות שאין שום סיבה לוותר עליה, לכן מומלץ לפנות למשרד עו"ד מקצועי ומנוסה שמתמחה בתחום, על מנת להגיש את התביעה שלכם בצורה היעילה והמקצועית ביותר.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע לכם להבין את הנושא יותר ולפעול בהתאם. למידע נוסף, צרו קשר!