היום ניתן לשמוע על יותר ויותר אנשים, המתעניינים בשאלה- כיצד ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי בגרמניה.
אם בעבר כל התחום של קבלת כספי פיצויים מגרמניה נחשב לנושא שפחות מדברים עליו, הרי שהיום ישנה מודעות הרבה יותר גבוהה לתחום.
אומנם רוב ניצולי השואה הינם אנשים מבוגרים, שאינם נמצאים בקו הבריאות, אך הצאצאים שלהם יכולים לדאוג להם לקצבת זקנה, שתשפר את תנאי החיים שלהם. לא פעם ניתן לשמוע בחדשות על ניצולי שואה עריריים, המתקיימים בעיקר מתרומות ומסיוע של העמותות השונות.
לכן כל סוג של קצבה יכול לשפר את איכות החיים שלהם ולהבטיח להם ביטחון כלכלי. אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם בנושא של הגשת תביעה לביטוח לאומי בגרמניה.
אנו מתמחים בתחום ויודעים בדיוק כיצד לפעול, במטרה להשיג לכל אחד את סכום הקצבה המקסימלי, תוך כדי זירוז הליכים והגשת ערעורים והתנגדויות במידת הצורך.
מה חשוב לדעת לגבי הגשת תביעה לביטוח לאומי בגרמניה?
קודם כל, כדאי לדעת כי בשנת 1975 נכנס לתוקף ההסכם שנחתם בין ממשלת גרמניה לבין ממשלת ישראל, שקבע כי כל סוג של עבודה מרצון שהתבצעה במסגרת הגטו, שוות ערך לכל עבודה אחרת. כתוצאה מכך, הביטוח הלאומי הגרמני מחויב לשלם קצבת זקנה סוציאלית לכל ניצולי השואה, שיצליחו להוכיח כי הם עבדו באחד הגטאות שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית.
כמובן שיש צורך לעמוד בקריטריונים השונים, כמו למשל הצורך להוכיח כי מדובר על עבודה מרצון ולא עבודה מכפייה.
לצורך כך, יש להראות כי מדובר על עבודה שהניצול קיבל עבורה תמורה מסוימת, כולל תמורה סמלית כגון מכסה, בגדים ומזון.
ברוב הפעמים מדובר על עבודות במפעלים, ניקיון, מטבחים וכדומה.
חשוב לציין כי רשימת הגטאות מתעדכנת באופן תדיר, לכן ניצולים שהגישו בעבר בקשות שנדחו, יכולים היום להגיש בקשה נוספת, מאחר ולאחרונה נוספו גטאות רבים נוספים לרשימה המאושרת.
כיצד ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי בגרמניה?
ההמלצה הכללית היא להגיש תביעה לביטוח לאומי בגרמניה באמצעות משרד עורכי דין מקצועי ומנוסה המתמחה בתחום.
רק עו"ד שמתמחה בתחום ומכיר את כל הניואנסים והדקויות שלו, יוכל להבטיח לכם הליך מהיר, יעיל ומקצועי יותר.
בצורה כזו, ניתן להגדיל את גובה הקצבה, לזרז הליכים ולהגיש ערעורים, במטרה להבטיח לכל אחד מעובדי הגטאות את מלוא הזכויות המגיעות לו מתוקף החוק.
חשוב לציין כי במידה ומדובר על ניצול שואה שנפטר, אחד היורשים שלו יכול להגיש בשמו את הבקשה ולקבל את הקצבה המגיעה לו באופן רטרואקטיבי.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם בנוגע להגשת תביעה לביטוח לאומי בגרמניה, לצורך קבלת קצבת זקנה סוציאלית.
אנו נהנים משנים של וותק וניסיון בתחום ונשמח לספק לכם את מלוא הזכויות המגיעות לכם. למידע נוסף, צרו קשר.