חוק הפיצויים הגרמני - קווים לדמותו

חוק הפיצויים הגרמני – קווים לדמותו

חוק הפיצויים הגרמני מאפשר לכל ניצול שואה וליורשיו להגיש בקשה לקבלת קצבה חודשית, בגין העבודה שלו בגטו.

רוב האנשים מכירים את כספי הפיצויים שגרמניה מעבירה לניצולי ונפגעי השואה בארץ, אך לא כולם מבינים את המשמעות של החקיקה החדשה של בית המשפט הסוציאלי הפדראלי הגרמני.

אומנם כבר בעבר לא מעט ניצולי שואה הגישו תביעה בגין העבודה שהם ביצעו בזמן השהות בגטו, אך רבים מהם קיבלו תשובה שלילית מהביטוח הלאומי הגרמני.

היום בזכות החקיקה החדשה, ניתן להגיש מחדש תביעות שנדחו, על מנת לקבל את דמי הקצבה המגיעים לכם.

אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בתחום של תביעת הביטוח הלאומי הגרמני, בשמם של עובדי הגטאות והיורשים שלהם. אנו מבטיחים לכל לקוח את השירות המקצועי והמסור ביותר, לצורך קבלת הקצבה המיוחלת בצורה המהירה ביותר.

חוק הפיצויים הגרמני

חוק הפיצויים הגרמני – נקודות חשובות שכדאי להכיר

קודם כל, כדאי לדעת כי ממשלת גרמניה משלמת לנפגעי ולניצולי השואה תשלומים עבור עבודה ללא כפייה בגטו, באמצעות שתי תוכניות שונות.

התוכנית הראשונה מתבצעת על ידי קרן הפיצוי הגרמנית, אשר משלמת פיצוי חד פעמי על סך אלפיים אירו עבור עבודה ללא כפייה לכל ניצול שואה שהוחזק בגטו.

התוכנית השנייה הינה באחריות הביטוח הלאומי הגרמני, אשר אמור לשלם קצבה חודשית עבור העבודה בגטו, כולל תשלום רטרואקטיבי החל משנת 1997 ועד ליום מותו של ניצול השואה.

כדאי לציין כי דמי הגמלה יכולים להיתבע גם על ידי היורשים של ניצול השואה. בכל מקרה, חשוב לדעת כי כל ניצול שואה יכול ליהנות משתי התוכניות במקביל, כך שאין שום בעיה לקבל את הקצבה החודשית בנוסף לפיצוי החד פעמי מקרן הפיצוי הגרמנית.

פיצויי פנסיה בגין העבודה בזמן השהות בגטו – מה חשוב לדעת בעניין?

חשוב להבין כי הביטוח הלאומי בגרמניה משלם קצבה לכל ניצול שואה שעבד בגטו, המוכר על ידי ממשלת גרמניה.

מדובר על קצבה חודשית שגובהה תלוי בגורמים שונים, כגון גיל ניצול השואה בזמן השהות שלו בגטו, זמן השהייה שלו בגטו וכדומה.

כדאי לדעת כי רוב ניצולי השואה העומדים בקריטריונים הדרושים לצורך קבלת הקצבה החודשית, זכאים לקבל גם את סכום הפיצוי החד פעמי על סך 2,000 אירו.

תנאי הזכאות כוללים קריטריונים, כגון החזקה בגטו סגור או פתוח, הכלול ברשימת הגטאות המוכרים על ידי גרמניה.

הגטו חייב היה להיות תחת שליטה או סיפוח גרמני והעבודה חייבת הייתה להתבצע ללא כפייה, אלא בתמורה לתשלום, מזון או קורת גג. עבודות אלו כללו לרוב עבודות ניקיון, עבודות מטבח, עבודות במפעלים, תפירה, טיפול בילדים ועוד. 

אנו במשרד עו"ד סיבר וויצקר פועלים לשיפור והגדלת הקצבאות שמשולמות על ידי הביטוח הלאומי הגרמני.

אנו מסייעים לכל ניצול שואה, שמעוניין להגיש תביעה לקבלת הקצבה המגיעה לו, עבור העבודה בגטו. לקבלת ייעוץ ופרטים נוספים, צרו קשר.

מידע נוסף לקריאה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *