אומנם מלחמת העולם השנייה הסתיימה לפני שנים רבות, אך ניצולי השואה עדיין חיים בנינו ונאבקים לקבל את מלוא הזכויות המגיעות להם.
לרוב מדובר על אנשים מבוגרים, שאינם נמצאים בקו הבריאות, ולכן רבים מהם כלל אינם מודעים לכלל הזכויות המגיעות להם. כדאי לדעת כי לאחרונה חלו שינויים בחוק הפיצויים הגרמני, דבר שהוביל למצב שבו רבים מניצולי השואה, שכלל לא היו זכאים לקבלת פיצוי, יכולים היום לתבוע את הביטוח הלאומי הגרמני, על מנת לקבל קצבה חודשית בגין העבודה שלהם בגטו. מדובר על ניצולי שואה ששהו בגטאות המוכרים על ידי ממשלת גרמניה ונולדו עד שנת 1936, כולל שנת 1936. ניצולים אלו זכאים לקבל פנסיה מהביטוח הלאומי הגרמניה, עבור העבודה שהם ביצעו באותה התקופה בגטו, בנוסף לכספי הפיצויים שמגיעים להם בשל הסבל הנוראי שהם עברו והנזק הבריאותי שנגרם להם. אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לייעץ ולסייע לכל ניצול שואה, שמעוניין להגיש תביעה לקבלת פנסיה ממשלת גרמניה.
זכויות ניצולי שואה שחשוב להכיר
יש לציין כי על מנת לעמוד בקריטריונים לקבלת הפנסיה, יש צורך להוכיח שהות באחד הגטאות המוכרים על ידי גרמניה, מאחר והחוק מגדיר רשימת גטאות שהיו תחת שלטון או סיפוח גרמני. בשנים האחרונות נוספו לרשימה גטאות שהיו ממוקמים בבולגריה, רומניה, סלובקיה, פולין ועוד. לכן ניצולי שואה רבים שעד היום לא היו זכאים לפנסיה, יכולים להגיש תביעה בנושא. כמו כן, החוק מאפשר לניצולים וליורשים שלהם להגיש מחדש תביעות שנדחו, מאחר והקריטריונים היום נוחים יותר, מאשר בעבר. כדאי לציין כי ברגע שהתביעה מאושרת, ניצול השואה או היורשים שלו, זכאים לקבל קצבה חודשית בנוסף לתשלום רטרואקטיבי, החל משנת 1997.
זכויות ניצולי שואה – דור שני
חשוב לציין כי קצבת הגמלה המשולמת על ידי הביטוח הלאומי הגרמני, אמורה להיכנס כל חודש לחשבון הבנק של הזכאי, עד ליום מותו. קצבה זו יכולה לכלול נקודות נוספות, כגון נקודות גמלה עבור גידול ילדים, לימודים, רדיפה בתקופת השואה ועוד. חשוב להבין כי במידה וניצול השואה נפטר, היורשים שלו זכאים לתבוע בשמו את סכום הגמלה המגיע לו, בגין העבודה שלו בגטו. יש לציין כי מדובר על עבודה שאינה נעשתה בכפייה, אלא בתמורה לתשלום סמלי, מזון, קורת גג וכדומה. מדובר לרוב על עבודה במטבח או בניקיונות, טיפול בילדים או בקשישים וכדומה. כלומר, גם דור שני לניצולי שואה זכאי לקבלת הזכויות הסוציאליות של הניצול , כולל אלמנות או אלמנים של ניצולי שואה ששהו בגטו, במידה וניצול השואה היה בחיים עד יוני 2001.
אנו במשרד עו"ד סיבר וויצקר מתמחים בהגשת תביעות לביטוח הלאומי הגרמני, זירוז הליכים וקבלת אישור מהיר. אנו פועלים להגדלת גובה הקצבה ומתמחים בהגשת תביעה חוזרת, במידה והתביעה הקודמת נדחתה. לקבלת ייעוץ או פרטים נוספים, צרו קשר.
עוד בנושא – איך מגישים תביעה לפיצויים מגרמניה?