כל ניצול שואה חייב להכיר את מלוא הזכויות המגיעות לו לפי החוק, מאחר ואין שום סיבה לסבול ממחסור, כאשר מגיעות לכם קצבאות מגרמניה. חשוב לדעת כי הקצבאות מגיעות לא רק לניצולי השואה עצמם, אלא גם לבני או בנות הזוג שלהם או לצאצאים שלהם, במידה והם נפטרו בטרם עת.
חשוב להפריד בין פיצויים המגיעים לכלל שורדי השואה לבין קצבאות המוענקות על ידי ביטוח סוציאלי גרמניה לכל ניצולי השואה שעבדו בגטו בתקופת השואה. מדובר למעשה על פנסיה המוענקת לניצולים כתמורה לעבודה שלהם בגטו, בתנאי שהם עומדים בקריטריונים מסוימים.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם בתחום. אנו מתמחים בתביעות לפיצויים מהביטוח הסוציאלי גרמניה ונשמח להגיש עבורכם את התביעה ולזרז את התהליך ככל הניתן.
מי זכאי לקבלת הקצבאות המוענקות לניצולי שואה על ידי ביטוח סוציאלי גרמניה?
קודם כל, חשוב לזכור כי רוב ניצולי השואה מתקשים להתמודד עם כל הבירוקרטיה הדרושה לצורך קבלת הקצבאות.
בדרך כלל מדובר על אנשים מבוגרים, שאינם נמצאים בקו הבריאות, לכן ההתמודדות מול הבירוקרטיה המסורבלת והצורך להמציא טפסים ואישורים שונים, עלולים לגרום להם לוותר על הזכויות המגיעות להם לפי חוק.
לכן במצבים מסוג זה מומלץ להיעזר בשירותיו של משרד עורכי דין מקצועי ומיומן, שיוכל להגיש עבורכם את כל המסמכים הנדרשים ולנהל עבורכם את כל הבירוקרטיה הנדרשת, במטרה להשיג את מלוא סכום הקצבאות המגיעות לכם מהביטוח הסוציאלי הגרמני.
חשוב לציין כי מדובר על קצבת פנסיה המגיעה לכל ניצול שואה שיוכל להוכיח כי הוא עבד באחד הגטאות שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית בתקופת השואה.
יש צורך להוכיח כי מדובר על עבודה מרצון, מאחר והמטרה היא להעניק לעובדים קצבה, בדיוק כפי שהם היו מקבלים פנסיה במידה והם היו עובדים בכל מקום אחר באותה התקופה.
ביטוח סוציאלי גרמניה – כל מה שחשוב לדעת בנושא
חשוב להדגיש כי הקצבה מביטוח סוציאלי גרמניה מגיעה לכל ניצול שואה, שעבד בתקופת השואה באחד הגטאות המופיעים ברשימה המעודכנת של ממשלת גרמניה.
חשוב להוכיח כי מדובר על עבודה שלא נעשתה בכפיה, אלא עבודה שהעובד קיבל תמורתה שכר, בגדים, מזון או טובות מסוימות. לרוב מדובר על עבודות במפעלים, מטבחים וכדומה.
כדאי לציין כי התנאים לקבלת הקצבה המיוחלת השתנו בשנים האחרונות, לכן ניצולי שואה שהגישו בעבר תביעה ונדחו, יכולים להגיש היום תביעה חדשה לביטוח הסוציאלי הגרמני.
כדאי לציין כי הדבר נכון גם ליורשים של ניצול השואה, במידה והוא כבר עזב את העולם.
ניתן היום להגיש תביעה לקבלת הקצבה בצורה רטרואקטיבית על ידי הצאצאים או האלמן/ אלמנה של ניצול השואה.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בהגשת תביעות לביטוח הסוציאלי הגרמני בשם עובדי הגטאות והיורשים שלהם. לקבלת ייעוץ ומידע נוסף, צרו קשר.