הרשות לזכויות ניצולי שואה פועלת מטעם מדינת ישראל ואחראית על תגמול ניצול השואה ונכי המלחמה. הרשות פועלת בהתאם לחוקים שונים, חוקים אלו הינם:
- חוק נכי המלחמה בנאצים
- חוק הטבות לניצולי שואה
- חוק נכי רדיפות הנאצים
- חוק ההסדרים 2001 – בו חל תיקון של חוק נכי רדיפות הנאצים
הרשות מפעילה מרכז מידע לאומי שמכונה: "קול זכויות", המרכז נותן מענה לכל ניצול השואה בישראל.
מהם התפקידים של הרשות לזכויות ניצולי השואה?
תפקידיה של הרשות לניצולי השואה נקבעו על ידי הממשלה. במסגרת ההחלטות נקבע כי מהתאריך: 12.2.2012 תהיה הרשות לניצולי השואה אחראית על טיפול בזכויותיהם של ניצולי השואה.
להלן פירוט על התפקידים של הרשות:
- ריכוז הטיפול הממשלתי בניצולים שזכאים לקבלת סיוע מתוקף החוקים הרלוונטיים
- תמיכה במוסדות ציבור שמטרתם לסייע לנפגעי רדיפות הנאצים
- הפעלת מרכז "קול הזכויות" שמהווה כתובת ממשלתית לכל ניצולי השואה ישראל. במרכז יכולים הניצולים לקבל מידע לגבי השירותים והזכויות להם הם זכאים
- הפעלת "שולחן עגול לאומי לנושא ניצולי השואה", כאשר המטרה היא לייצר שיתופי פעולה בין גופים מרכזיים בישראל שפועלים למען ניצולי השואה. העומדים בראש השולחן העגול הם: מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, ובנוסף, מנכ"ל המשרד לאזרחים ותיקים.
חזון ופעילות למען ניצולי השואה
חזונה של הרשות לזכויות ניצולי השואה הוא לעזור לכל ניצולי השואה ונכי המלחמה בנאצים להשתקם ולתמוך במאמצים שהם משקיעים כדי לחיות בכבוד ורווחה.
הרשות לזכויות ניצולי השואה שואפת לסייע לכל אחד ואחת מניצולי השואה כדי שכולם יקבלו את הזכויות המלאות להם הם זכאים, בין אם מדובר על זכויות סוציאליות, רפואיות או כלכליות.
נוסף על כך, מקדמת הרשות לזכויות ניצולי השואה יוזמות ופרויקטים שמטרתם לסייע לכל הניצולים למצות את זכויותיהם במהירות.
משרד עו"ד סיבר ווייצקר – למיצוי זכויותיהם של ניצולי השואה ויורשיהם
193,800 ניצולי שואה חיים בישראל (נתון זה נכון לסוף שנת 2019), כל ניצולי השואה הינם אנשים מבוגרים שגילם 74 ומעלה, 15% מהם בני 90 ומעלה.
רבים מניצולי השואה חיים בעוני ומתקשים לשמור על רמת חיים סבירה. על ידי קבלת קצבאות ופיצויים ניתן לסייע למצבם הכלכלי, הבריאותי והנפשי בצורה משמעותית.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בהגשת תביעות לביטוח הלאומי הגרמני בשמם של ניצולי שואה ויורשיהם.
פעמים רבות אין לניצולי השואה את הכוחות הנפשיים, וכמובן – את הידע הדרוש כדי להתמודד עם הבירוקרטיה, בשל כך הם לא מממשים את זכויותיהם. בחלק מהמקרים הניצולים אינם מודעים לזכויותיהם.
במידה שאתם ניצולי שואה או יורשים של ניצולי שואה ואתם מעוניינים להגיש תביעה לקבלת קצבה מהביטוח הלאומי הגרמני, אנו כ