לא כולם מודעים לכך, אך ניצולי שואה רבים וכך גם הצאצאים שלהם, זכאים לקבל פנסיה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני.
הסכם שנכנס בתוקף בשנת 1975 בין גרמניה לישראל קבע כי הביטוח הלאומי הגרמני מחויב לשלם פנסיה לעובדי גטו בשואה. במידה ועובדי הגטו כבר אינם בין החיים, התשלום מועבר באופן רטרואקטיבי ליורשים שלהם.
אנו במשרד עורכי הדין סיבר ווייצקר נשמח לסייע ולייעץ לכם לגבי פנסיה לעובדי גטו בשואה. אנו מתמחים בתחום פיצויים לניצולי שואה ומכירים אותו לעומק, דבר שמסייע לנו להבין את כל הניואנסים השונים. נשמח לבחון את הזכאות שלכם ולהגיש עבורכם תביעה לקבלת הפנסיה המגיעה לכם.
מה חשוב לדעת לגבי פנסיה לעובדי גטו בשואה?
לאחר לא מעט מאבקים ארוכים ומייגעים, הביטוח הלאומי הגרמני הכיר בעבודה בגטו בתקופת השואה כעבודה לכל דבר ועניין. לכן אין זה מפתיע, כי עבודה בגטו מחייבת את הביטוח הלאומי הגרמני לשלם לעובדים פנסיה סוציאלית, בדיוק כמו כל עבודה אחרת.
קצבת הפנסיה משולמת באופן רטרואקטיבי החל מיום אישור התביעה של ניצול השואה ועד ליום פטירתו.
יש לציין כי מעבר לתשלום המגיע לניצול בעקבות העבודה שלו בגטו, לקצבה מתווספות נקודות נוספות, בגין לימודים, רדיפה, גידול ילדים ועוד.
חשוב עוד לציין כי רבים מבין ניצולי השואה מעולם לא הגישו תביעה לקבלת קצבת הפנסיה המגיעה להם, ואילו רבים אחרים שהגישו את התביעה, נדחו על ידי הביטוח הלאומי הגרמני.
כדאי לדעת כי היום ניתן להגיש את התביעה מחדש ולקבל את הכספים המגיעים לכם לפי חוק. הדבר נכון גם עבור ניצולי שואה שנפסקה להם קצבת פנסיה שגויה או חסרה, מאחר ובאמצעות ערעור, ניתן להגדיל את דמי הקצבה.
מי זכאי לקבל קצבת פנסיה לעובדי גטו בשואה?
נכון להיום ניצולי שואה שעבדו בגטו בתקופת השואה, בני ובנות זוגם והיורשים שלהם, זכאים לקבל קצבת פנסיה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני, בתנאי שהם עומדים בקריטריונים מסוימים.
יש צורך להוכיח שהייה באחד הגטאות המוכרים לרשויות בגרמניה. הגטו חייב היה להימצא בשטח גרמניה הנאצית או תחת ההשפעה שלה.
כמו כן, ניצול השואה חייב להוכיח עבודה מרצון במהלך שהותו בגטו, מאחר ועבודה בכפייה אינה מזכה בקצבת הפנסיה. יש להראות כי הניצול קיבל תמורה עבור עבודתו, כולל מזון, מכסה, בגדים וכדומה. לרוב מדובר על עבודות במפעלים, בטיפול בזקנים וילדים וכדומה.
במידה והניצול אינו בין החיים, היורשים שלו רשאים להגיש בשמו את התביעה, בתנאי שהוא או בת/בן זוגו נפטרו לאחר 26.6.02.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בהגשת תביעות לקבלת פנסיה לעובדי גטו בשואה. אנו מזרזים את התהליך, מגישים ערעורים והתנגדויות ומוודאים כי הניצולים יקבלו את מלוא הזכויות המגיעות להם.
אנו מכירים היטב את כל הדקויות השונות של החוק ופועלים להעלאת דמי הקצבה לזכאים. למידע נוסף צרו קשר!