רוב האנשים מכירים את כספי הפיצויים, שממשלת גרמניה מעבירה לניצולי השואה. אך לא כולם מודעים לקצבת הזקנה, המגיעה לניצולי שואה שעבדו בגטו בתקופת השואה. ישנה נטייה לבלבל בין הקצבאות השונות המגיעות לניצולי השואה, מאחר וחלק מהמענקים הכספיים תלויים באי קבלה של קצבאות או מענקים אחרים. אך חשוב לדעת כי קצבת זקנה סוציאלית, המועברת לניצולי שואה מהביטוח הלאומי הגרמני, אינה מונעת קבלת דמי פיצויים, המגיעים לכל ניצול שואה בעקבות הסבל הנוראי שהוא חווה מידי הנאצים. קבלת הקצבה הסוציאלית אינה מונעת ואינה פוגעת בקבלת קצבאות או מענקים אחרים, לכן חשוב להכיר את הנושא ולבדוק את הזכאות שלכם.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בהגשת תביעות נגד הביטוח הלאומי הגרמני ומכירים את כל הניואנסים השונים של חוק הפיצויים הגרמני. נשמח לבדוק את הזכאות שלכם לקבלת קצבת זקנה סוציאלית וכמובן להגיש בשמכם את התביעה או הערעור לביטוח הלאומי הגרמני, תוך כדי זירוז התהליך והגדלת גובה הקצבה למקסימום האפשרי.
חוק הפיצויים הגרמני – מה חשוב לדעת מבעוד מועד?
קודם כל, חשוב להדגיש כי כל ניצול שואה שעבר בתקופת השואה באחד הגטאות, חייב לבדוק את הזכאות שלו לקבלת קצבת זקנה סוציאלית מהביטוח הלאומי הגרמני. בעקבות הסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לבין ממשלת גרמניה, נקבע כי עבודה מרצון בגטו אינה שונה משום עבודה אחרת. לכן ניצולי שואה שעבדו בתקופת השואה במפעלים, מטבחים, ניקיונות, טיפול בזקנים, טיפול בילדים וכדומה, יכולים להגיש תביעה לביטוח הלאומי הגרמני. חשוב לציין כי הדבר נכון אך ורק עבור ניצולים שעבדו בעבודה מרצון ולא בכפייה, מאחר ועבודה בכפייה אינה מזכה אתכם בקצבת הזקנה הסוציאלית, אלא רק בדמי הפיצויים המגיעים לכלל הניצולים. כמו כן, חשוב לציין כי הדבר נכון רק עבור ניצולים ששהו באחד הגטאות שהיו תחת שליטת או השפעת גרמניה הנאצית, בהתאם לרשימה של ממשלת גרמניה. לאחרונה גטאות נוספים התווספו לרשימה, לכן ניצולים נוספים זכאים לדמי הקצבה הסוציאלית.
חוק הפיצויים הגרמני – היבטים חיוניים
יש לציין כי על מנת לעמוד בקריטריונים לקבלת קצבת הזקנה הסוציאלית, יש להראות כי התקבלה תמורה מסוימת עבור העבודה. התמורה אינה חייבת לכלול כסף או דברי ערך, אלא יכולה להתייחס גם לתוספת מזון, בגדים חמים, קורת גג ועוד. כמו כן, חשוב להדגיש כי במידה וניצול השואה עומד בכל התנאים אך הוא כבר אינו בין החיים, היורשים שלו זכאים לקבל בשמו את דמי הקצבה באופן רטרואקטיבי, החל משנת 1997 ועד ליום מותו של ניצול השואה. חשוב כמובן להיעזר בשירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום, על מנת לעבור את כל הבירוקרטיה בצורה המהירה והיעילה ביותר.
אנו במשרד עו"ד סיבר ווייצקר מתמחים בהגשת תביעות נגד הביטוח הלאומי הגרמני ונשמח לבחון את הזכאות שלכם. למידע נוסף, צרו קשר.